Köszönöm Doktor Úr!

1976-ban történt… Első leánykánk, Marcsi, születése után hat hónappal teherbe estem, ciklusom olyan időszakában, amikor nem volt valószínűsége, de örömmel vettük tudomásul, hogy nemsokára ismét gyermekünk születik. Mivel már volt tapasztalatom, s nem akartam, hogy feleslegesen maceráljanak, a harmadik hónapban mentem csak el a terhesgondozásra. Itt a vizeletemben gennyet találtak, ezért elküldtek az urológiára. Az ott elvégzett vizeletvizsgálat után kerek perec kijelentette egy középkorú orvos, hogy ezt a gyereket nem hordhatom ki, el kell vetetnem, mert idült vesemedence gyulladásom van.

 

 

Sírva mentem haza, majd első utam a szülészorvosomhoz vezetett. Ő kikérdezett a panaszaimról, amik a reggeli rosszullétekre korlátozódtak csak. Megvígasztalt, hogy segít. Antibiotikum szedéssel és diéta megtartásával semmi akadályát nem látta az egészséges baba születésének. Hat hónapig gyógyszerrel és szinte 100 % sótlan diétával igyekeztem mindent megtenni a kicsimért, de a terhesség nem volt könnyű. Terhességi toxikózis volt a diagnózisom. Az utolsó hónapot a kórházban töltöttem, ahol naponta felváltva infúziót és vénás vasat kaptam. A kilenc hónap alatt 3 kilót fogytam, és már a túlhordás határán indított szüléssel két és fél óra alatt 3600gr-os teljesen egészséges kisfiút szültem. Laci fiamat Marcsi leánykám a Picinke rövidítéseként Cinkének nevezte kiskorában. Hat hónap múlva mentem el röntgenre, ahol kiderült, hogy a jobb vesevezetékem fejlődési rendellenességei okozták a galibát. Ezt egy komplikált műtéttel megoldották. Azóta is hálás vagyok az orvosnak, aki nem az ” egyszerű” megoldást ajánlotta, hanem hozzásegített, hogy gyermekemet egészségesen megszülhessem.  Akkor még ne is tudtam, de ha Laci nem születik meg, akkor ma csak egy gyermekem lenne, és Marcsi leánykámnak nem lenne testvérkéje, mert Csernobil után cisztómák és ciszták miatt többször műtöttek. Természetesen a jó Istennek naponta megköszönöm, hogy jó úton indított el.

Laci fiam különleges ember, nagy harcos. Minőségbiztosító mérnök, és ultramaraton futó, többször körbe futotta a Balatont! Nagyon sportos kerékpározik, síel túrázik profi szinten. Ő a család memóriája. Jellemző rá, hogy mindenre nagyon jól emlékszik gyermekkorából: helyekre, időpontokra és illatokra is.