A Magzatnaplóm egy olyan hiánypótló mű, amely roppant érdekes szemszögből, a magzatok oldaláról mutatja meg a méhen belüli fejlődés fontosabb történéseit. A történet olvasmányos formában ad sok-sok orvosi információt mindazoknak, akik gyermeket várnak, gyermekvállalásra készülnek, vagy éppen azoknak, akik számára meglepetésként köszöntött be a kis “jövevény”.
Ingyenes füzetke:

Örömmel mondom, hogy jó dolog igent mondani az életre, csodálatos megfogni egy gyermek kezét és Istenben bízó lélekkel elindulni vele a nagyvilágba. Minden egyes gyermek hatalmas kaland, édes teher, arra bíztatok mindenkit, hogy semmiért a világon ne hagyja ki a gyermekeket az életéből. Vállaljátok így ahogy én is vállaltam, – vagy úgy ahogyan azt minden vér szerinti szülő teszi – az apaság, anyaság édes terhét, hisz gyermekeitek tehetnek titeket örömapává, örömanyává, szeretett nagytatává, nagymamává, bennük válik igazán áldássá a ti életetek!

Szeretettel, Csaba t.

Van ideális időpont a gyermekvállalásra?

Te mit tanácsolnál?

  • Egy házaspárról van szó, a férj asztmás, a feleség tuberkolózisban szenved, négy gyermekük van: az első vak, a második siket, a harmadik halva született, a negyedik pedig örökölte apja betegségét. Az asszony újra gyermeket vár. Tanácsolnád neki az abortuszt?
  • Egy ember megerőszakolt egy 13 éves kislányt, aki ettől teherbe esett. Ha te lennél az apja, akkor javasolnád neki a terhesség megszakítását?
  • Egy asszony gyermeket vár. Már van gyermeke, a férje háborúban van, és ő beteg, nem sok ideje van már hátra. Javasolnád neki a gyermek elvetetését, akit a méhében hord?
  • Egy kismama vakbélgyulladással került kórházba, ám az orvosok a műtét befejeztével abortuszt javasoltak neki, mivel a gyermek várhatóan valamilyen fogyatékkal születne meg. Mondanád neki, hogy talán jobb lenne elvetetni a gyermeket?

Ha igennel feleltél volna, akkor:

  • az első esetben megakadályoztad volna, hogy a világra jöjjön Ludwig van Beethoven, aki egyike a világ legnagyobb zenei tehetségeinek
  • a második esetben megakadályoztad volna Ethel Wathers születését, aki egyike a leghíresebb blues-t éneklő fekete énekeseknek
  • a harmadik esetben II. János Pál Pápát ölted volna meg
  • a negyedik esetben pedig megakadályoztad volna, hogy Andrea Bocelli a világra jöjjön.

MINDEN GYERMEK születésével Isten üzen, hogy Ő még mindig bízik az emberben.

Rabindranath Tagore.

Egy édesanya minden helyzetben édesanya

Malomsoky Ildikó

Ha valaki elmondta volna

Ha valaki elmondta volna
Hogy Te már élsz.
Ha valaki elmondta volna
Hogy bennem remélsz.
Ha valaki elmondta volna
Hogy hozzám, csak hozzám jöttél.
Ha valaki elmondta volna
Hogy szívből, igazán szerettél.
Ha valaki elmondta volna
Hogy meggyilkollak Téged
Ha valaki elmondta volna
Hogy egy valódi élet ér véget.
Ha valaki elmondta volna
Hogy nem tudlak majd visszahozni
Ha valaki elmondta volna
Hogy nehéz lesz mindezt hordozni
Ha valaki elmondta volna
És lefogja két kezem
Míg szívemhez kiáltasz
Hogy ne tegyem!
Akkor most itt lennél velem

A megoldás

Részlet a hyppokratesi esküből

A betegeknek meggyőződésem és tudásom szerint azt fogom rendelni, ami javukra válik és meg fogom őket óvni minden káros és helytelen dologtól. Senkinek sem fogom ajánlani, hogy méreghez meneküljön és meg fogom

tagadni azoktól, akik kérik tőlem. Soha nem fogok nőnek olyan szert adni, mely elhajtja méhmagzatát. Tisztának és szentnek akarom megőrizni életemet, úgy, mint művészetemet.

http://www.aok.pte.hu/docs/th/file/oath_hun.pdf

” Egy kismama vakbélgyulladással került kórházba, ám az orvosok a műtét befejeztével abortuszt javasoltak neki. Ez lenne a legjobb megoldás, mert a gyermek várhatóan valamilyen fogyatékkal születne meg.
A kismama úgy döntött, mégis megszüli a gyermeket.
Ez a kismama az anyám volt, a gyermek pedig én voltam. ”

( Andrea Bocelli)

Mindig fordul a kocka

1.

2. 3.

Amióta Watson és Crick leírta a DNS térszerkezetének modelljét, tudjuk, hogy az élet a fogantatás pillanatában kezdődik. Attól, hogy valamit nem kezelünk evidenciaként, vagy nem ismerünk el, attól az még roncsol a mélyben.
A magyar orvosok a műtőkben úgy operálnak, hogy esetleg egy másik műtőben mellettük aznap három gyerekgyilkosságot követnek el.
Lehet azt mondani persze, hogy ez engem nem érdekel, mert nem én csinálom, de mégis ott zajlik a környezetünkben, és hatással van ránk.
Régóta tudjuk, hogy a vétkesek közt cinkos, aki néma, és ez óriási rombolást okoz.

Csókay András   https://24.hu/belfold/2018/09/10/csokay-ha-lenne-egy-bunbanat-akkor-a-politika-is-tudna-segiteni-az-orvostarsadalmon/

Csak egy kis pont?

Levél a férfiaknak!

Kedves férfiak! Amikor a feleséged szül, akkor nemcsak egy gyermek születik, hanem egy édesanya, egy édesapa is. Gyermeked születése tesz férfivá téged, nélküle egy elkezdett torzó, egy be nem fejezett vázlat vagy! Ezt akarod?! Bangó, önző vén legényként akarod leélni életed? Vagy jobb esetben te magad akarsz gyermeked nagyapja lenni? Mire vársz?!

Arra biztatlak, hogy seperd ki életedből a félelmet, merj az élet mellett dönteni, merj kedvesed elé állni, merd megkérni a kezét, légy férfi, tedd feleségedet anyává, magadat meg boldog családapává, értékes gyümölcstől roskadozó termékeny fává! Vállald a családot, a gyermeked, gondoskodj szeretteidről, nap mint nap gyönyörködj házad népében, és boldog leszel! 

Szeretettel,   Csaba t. 

Forrás: Magnificat.ro   http://www.magnificat.ro/portal/index.php/hu/csaba-testvmainmenu-42/levelei-mainmenu-246/17065-level-a-ferfiaknak

„Frédérick Leboyer és Michael Odent, illetve velük együtt más tudósok azonban nem kételkednek abban, hogy  fájdalomérzékeléshez szükséges agysejtek, a neuronok már a negyedik héttől adottak.” Idézet Ingeborg Stadelmann: A bába válaszol c. könyvéből (63. oldal 2. bekezdés vége)